- - Vinohrad a pivnica
- + Vo vinohrade
- - V pivnici
- + Fľaše, demižony, uzávery, plnenie
- + Nerezové nádoby
- + Filtrácia, čerpadlá
- + Spracovanie hrozna
- + Kvasinky a enzýmy
- - Prípravky na ošetrenie vín a muštov
- + Prípravky na doladenie nápoje
- Kyseliny a stabilizátory
- + Meranie - teplomery, cukromery a iné
- + Plastové nádoby a kade
- + Údržba a sanitácia
- + Poháre, džbány, hevery
- Knihy a publikácie
- Víno bezva(d)
- Zdravý mušt + pokojné kvasenie = základ dobrého vína
- + Sadárstvo a pálenky
- + V sadu
- + Výroba nápojov
- Od zberu po destilácii
- + Záhrada a dom
- + Sklo
- + Sommelier
- + Darčekový tovar
- + Naše produkty
Úvodná strana » Vinohrad a pivnica » V pivnici » Prípravky na ošetrenie vín a muštov » Víno
Kalinat 134 g
Kód produktu: 3098
Prípravok určený k šetrnému odkyslenie muštov a vín. Testovaný odborným laboratóriom na čistotu a kvalitu.
2,83 € 2,34 € Bez DPH
Obvzlášť vhodný na odkyslenie mladých vín, ktoré sa majú čoskoro fľaškovať.
Produkt a účinok
odkyslením hydrogénuhličitanom draselným sa vyzráža vínny kameň (hydrogénvínan draselný). Oproti vínanu vápenatému vysráženému pri normálnom odkysľovania môže byť vyzrážaniu hydrogénvínanom draselného urýchlené pri odkysľovania Kalinatem v chlade alebo pomocou kontaktného spôsobu (4 g /l Kali-Contact dávkovať za intenzívneho miešania do vychladeného vína od– 4 do +4 ° C). < /p>
Hlavnou prednosťou odkyslenie Kalinatem je tiež rýchla možnosť vylúčenia a oddelenie kryštálov a tým skorá pripravenosť čerstvo odkyselených vín. Ale to je možné len, keď víno bude po pridaní Kalinatu schladené. K tomu môže byť použitý kontaktný spôsob, čím sa dosiahne spravidla stability v intervale 3 dní. Môžete využiť aj zimných chladných teplôt. Ak je však odkyslenie vín pri normálnej pivničné teplote, tak sa predĺži kryštalizácia na niekoľko týždňov.
Vypočítané výsledné hodnoty kyselín sa dosiahne najskôr po vykryštalizovanie hydrogénvínanom draselného, tiež po zodpovedajúcej dobe ležaní alebo účinku chladu popr. kontaktným spôsobom. Nedosiahne– Ak sa pri odkysľovania Kalinatem kompletného vypočítaného úbytku, znamená to že kryštalizácia nie je skončená, napriek tomu sa však docieli požadovanej neutralizácie kyselín. Hodnota pH sa prí odkyslenie Kalinatem v rozsahu 3g /l nepatrne ovplyvní. To je tiež prednosťou pri odkyslenie mladých vín.
Dávkovanie
K odkyslenie o 1 g /l je potrebná 67 g Kalinatu /100 l muštu, mladého vína alebo vína.
Vyhotovenie
Kalina pridať priamo do celej nádrže za intenzívneho miešania, alebo najskôr rozpustiť v malom množstve. Pozor na dostatočne veľký priestor v odkyselovací nádobe, keď počas odkysľovania sa uvoľňuje CO2.
Skladovanie
Na tmavom, suchom a chladnom mieste. Pre ďalšie použitie balenie dôkladne uzatvorte!
Související produkty
Znalostiv odbore na trhu
Skvelé cenyjedny z najlepších
Dopravauž od 3,99 EUR
Zákaznickápodpora a pomoc on-line
Rýchlosťdodania a dopravy