- - Vinohrad a pivnica
- + Vo vinohrade
- - V pivnici
- + Fľaše, demižony, uzávery, plnenie
- + Nerezové nádoby
- + Filtrácia, čerpadlá
- + Spracovanie hrozna
- + Kvasinky a enzýmy
- - Prípravky na ošetrenie vín a muštov
- + Prípravky na doladenie nápoje
- Kyseliny a stabilizátory
- + Meranie - teplomery, cukromery a iné
- + Plastové nádoby a kade
- + Údržba a sanitácia
- + Poháre, džbány, hevery
- Knihy a publikácie
- Víno bezva(d)
- Zdravý mušt + pokojné kvasenie = základ dobrého vína
- + Sadárstvo a pálenky
- + V sadu
- + Výroba nápojov
- Od zberu po destilácii
- + Záhrada a dom
- + Sklo
- + Sommelier
- + Darčekový tovar
- + Naše produkty
Úvodná strana » Vinohrad a pivnica » V pivnici » Prípravky na ošetrenie vín a muštov » Víno
Kyselina jablčná 25 kg
Kód produktu: 2721
Biely kryštalický prášok pre potravinárske použitie.
163,52 € 135,14 € Bez DPH
Biely kryštalický prášok pre potravinárske použitie.
Nachádza sa v ovocí a nezrelých strapcoch (s vyzrievaním sa jej obsah znižuje). Má nepríjemnú chuť, ktorá spôsobuje pocit nezrelosti a trpkosti, najmä u červených vín, kde ale môže byť biologickú fermentáciou premenená na príjemnejšie kyselinu mliečnu. Pre dokyselení sa pridáva v kombinácii 1: 1 s kyselinou vínnou alebo samostatne v množstve 89 g /hl.
Použitie
Do vína pre zvýšenie kyslosti a intenzity chute. Možno tiež použiť v kombinácii s kyselinou vínnou v pomere 1: 1.
V potravinách ma všestranné využitie (nápoje, mušty, džúsy, marmelády, cukrovinky, cukríky, ...). Je stabilný a dobre rozpustná vo vode.
Dávkovanie
89 g /100 l zvyšuje o kyselinu 1 ‰ (G /l)
Možno tiež použiť v kombinácii s kyselinou vínnou v pomere 1: 1.
Skladovanie
Na tmavom, suchom a chladnom mieste. Pre ďalšie použitie balenie dôkladne uzatvorte. Balené v 25 kg vreci.
Související produkty
Znalostiv odbore na trhu
Skvelé cenyjedny z najlepších
Dopravauž od 3,99 EUR
Zákaznickápodpora a pomoc on-line
Rýchlosťdodania a dopravy