Úvodná strana » Vinohrad a pivnica » V pivnici » Kvasinky a enzýmy » Výživa

Fotografie sú len ilustračné a môžu sa líšiť od tovaru.

Maxaferm 1 kg

Kód produktu: 2026

"Najlepšia kontrola alkoholového kvasenia". Komplexná výživa pre fermentáciu.

27,42 € 22,66 € Bez DPH

Skladom < 10 ks

Dubňany: < 10 ks

Mělník: < 10 ks

- +

Problémy vznikajúce na konci alkoholovej fermentácie sú dané aktivitou kvasiniek. Zníženie aktivity kvasiniek môže viesť k spomaleniu alebo dokonca zastavenie kvasenia. Hlavné aspekty, ktoré majú za následok problematickú fermentácii možno špecifikovať  nasledovne: nedostatky vo výžive (vitamín B1 a asimilačnú dusík), priepustnosti v permeabilite bunkových stien, dlhé reťazce mastných kyselín, alkohol, významné teplotné výkyvy a množstvo síry. Tieto dôležité faktory robia fermentácii v mnohých prípadoch problematickú. Iba kontrola a meranie neumožní predchádzanie možných problémom.

Maxaferm® je ideálnym riešením uvedeného problému. Vitamín B1 a amónne soli podnecujú rast kvasiniek a ich metabolizmus. Bunkovej steny inaktivovaných kvasiniek sú zdrojom asimilačního dusíka. Tieto substancie majú schopnosť viazať mastné kyseliny (C8-C12), pomáhajú zosilňovať bunkovú stenu a tým zaisťujú aktivitu kvasiniek, toľko potrebnú pre fermentáciu muštov a rmutu.

Maxaferm ® teda:

- podnecuje rast vasinek a ich metabolizmu

- zlepšuje aktivitu kvasiniek

Maxaferm® zabezpečuje kompletnú optimalizáciu celého fermentačného procesu. Použitie Maxafermu® je najlepšia kontrola alkoholovej fermentácie.

Dávkovanie

Štandardné aplikácie:
Rozdeľte dávku najlepšie na 2 diely. Prvý diel aplikujte v začiatku fermentácie, druhý aplikujte pred hlavným kvasením (3 deň)
Odporúčané dávkovanie: 30-40 g /hl.
Preventívna ochrana:
Pridajte Maxaferm® v strednej fáze fermentácie. Rozpustite potrebné množstvo prípravku v 10-násobnom množstve vody, muštu alebo vína. Následne celé množstvo pridajte do fermentačnej
nádrže za stáleho miešania. Doporučené ľahké prevzdušnenie.
Odporúčané dávkovanie: 15-30 g /hl.
Reštartovanie fermentácia
Pri reštartovaní je nutné individuálne posúdiť
danú  situáciu.  Nutné  aplikovať  v  kombinácii s
vhodným kmeňom kvasiniek.
Priemerné dávkovanie: 40-50 g /hl.
Maximálne možné dávkovanie: 60 g /hl

Pôvod:
Maxaferm, 
OENOBRANDS SAS, Francúzsko. ​​

FermiHill Ryzlink 100 g

6,93 €
Čisté, elegantné a svieže ryzlinkové vína s kvetinovými, muškátovými, limetkovými či minerálnymi tónmi.
+ -
ks
skladom

FermiHill Intense 100 g

6,93 €
Pre intenzívne aromatická biela aj ružové vína.
+ -
ks
skladom

FermiHill Sauvignon 100 g

6,93 €
FermiHill Sauvignon 100 g. Aromatická a svieže vína s žihľavovými, citrusovými, angreštovými aj minerálnymi tónmi.
+ -
ks
skladom

Anchor VIN 2000 100 g

12,25 €
Prémiové kvasinky, vytvárajú špičková biele vína. Komplexné aromatika. Kvetinové, tropické a citrusové tóny. Vhodné aj pre fermentáciu v sude.
+ -
ks
skladom

FermiHill Veltlin 100 g

6,93 €
Svieža vína typu Veltlínskeho zeleného s typickými tónmi po sviežim ovocí, ľahkom korení a korenia.
+ -
ks
skladom

FermiHill Rose 100 g

6,11 €
Ovocná, harmonická, ľahká a svieže ružové vína.
+ -
ks
skladom

FermiHill Muller-Thurgau 100 g

6,11 €
FermiHill Muller-Thurgau 100 g. Delikátna, ľahké biele vína s kvetinovými a ovocnými tónmi.
+ -
ks
skladom

Anchor NT 202 100 g

12,25 €
Prémiové kvasinky, vytvárajúci špičková štrukturovaná červené vína. Fruktofilní, tóny čierneho ovocia, černíc, tabaku. Stimuluje JMK.
+ -
ks
skladom

Znalostiv odbore na trhu

Skvelé cenyjedny z najlepších

Dopravauž od 3,99 EUR

Zákaznickápodpora a pomoc on-line

Rýchlosťdodania a dopravy