- - Vinohrad a pivnica
- - Vo vinohrade
- + V pivnici
- + Fľaše, demižony, uzávery, plnenie
- + Nerezové nádoby
- + Filtrácia, čerpadlá
- + Spracovanie hrozna
- + Kvasinky a enzýmy
- + Prípravky na ošetrenie vín a muštov
- + Prípravky na doladenie nápoje
- Kyseliny a stabilizátory
- + Meranie - teplomery, cukromery a iné
- + Plastové nádoby a kade
- + Údržba a sanitácia
- + Poháre, džbány, hevery
- Knihy a publikácie
- Víno bezva(d)
- Zdravý mušt + pokojné kvasenie = základ dobrého vína
- + Sadárstvo a pálenky
- + V sadu
- + Výroba nápojov
- Od zberu po destilácii
- + Záhrada a dom
- + Sklo
- + Sommelier
- + Darčekový tovar
- + Naše produkty
Úvodná strana » Vinohrad a pivnica » Vo vinohrade » Knihy a publikácie
Nová encyklopedie českého a moravského vína - 2.díl
Kód produktu: 5007
Pokračovanie krásne farebné encyklopédie od významných autorov. Jediná svojho druhu v SR.
15,12 € 15,12 € Bez DPH
Jediná pôvodná česká encyklopédia v tomto odbore na našom trhu má druhý diel. Práve vychádza pokračovanie úspešného prvého dielu, ktorý zvíťazil v súťaži svetovej vinárskej literatúry v kategórii Monografie a zvlášť odbornej a propagačné dielo . Stala sa tak prvou českou knihou v histórii súťaže medzinárodnej vinárskej organizácie O.I.V. so sídlom v Paríži, ktoré sa takého ocenenie dostalo.
Na stránkach druhého dielu autori vstupujú do pivníc a sledujú zázračný proces, kedy sa hrozno premieňajú vo víno. Kapitoly zahŕňajú opäť širokú škálu tém. Prvé dve kapitoly sa podrobne venujú históriu výroby vína a vývoji vinárskej architektúry . Milovníkov turistiky zaiste poteší rozšírenia o podkapitolu upozorňujúce čitateľa textovo aj obrazovo na„ pozoruhodnej“ vinárskej stavby ako v Čechách, tak na Morave.
Nasleduje kapitola o zloženie vína popisujúci chcené aj nechcené zložky vína. Najrozsiahlejšia je pochopiteľne kapitola o vzniku vína , podrobne a názorne zoznamujúca s rôznymi spôsobmi výroby tichých vín. Na ňu nadväzuje v našej literatúre snáď najpodrobnejšie spracovaná kapitola o výrobe vín perlivých a šumivých. Zrozumiteľný text je doplnený množstvom pôvodných fotografií urobených v našich vinárstvach.
Ďalej nechýba podrobný prehľad nedostatkov, chýb či chorôb vín . Podobne ako v prvom diele je tiež tu kapitola predstavujúce naše vinárskej podoblasti s ich ďalšími odlišnosťami. Záver knihy nadväzuje na obsah prvého dielu, patrí súhrnnému pojednanie o priaznivých účinkoch vína s najnovšími poznatkami z domova i zo zahraničia. Nechýba ani doteraz najviac ucelený prehľad vinárskych patrónov vrátane výberu tých najzaujímavejších pranostík.
ctive text je bohato doplnený názornými fotografiami a pre lepšie porozumenie je súčasťou knihy opäť vinársky slovníček , tentokrát zameraný na pojmy týkajúce sa výroby vín. Knihu uzatvára niekoľko podrobných registrov pre ľahšie a rýchlejšie vyhľadávanie.
Druhý diel nadväzuje na prvý svojim náročným a výpravným grafickým spracovaním a prináša dokonca o niekoľko strán viac textu. Prácu s knihou uľahčuje nielen prehľadná grafika a podrobné registre, ale čitateľa zaiste poteší aj dve farebné stužky pre zakladanie často vyhľadávaných stránok.
Kniha bola vydaná v spolupráci s Vinárskym fondom a Zväzom vinárov Českej republiky .
312 celofarebných strán
na 1 000 farebných fotografií
kriedový papier, pevná šitá väzba s prebalom
Aurora: Vilém Kraus, Zuzana Foffová, Bohumil Vurm. Kniha je v českom jazyku.
Související produkty
Znalostiv odbore na trhu
Skvelé cenyjedny z najlepších
Dopravauž od 3,99 EUR
Zákaznickápodpora a pomoc on-line
Rýchlosťdodania a dopravy