- - Vinohrad a pivnica
- - Vo vinohrade
- + V pivnici
- + Fľaše, demižony, uzávery, plnenie
- + Nerezové nádoby
- + Filtrácia, čerpadlá
- + Spracovanie hrozna
- + Kvasinky a enzýmy
- + Prípravky na ošetrenie vín a muštov
- + Prípravky na doladenie nápoje
- Kyseliny a stabilizátory
- + Meranie - teplomery, cukromery a iné
- + Plastové nádoby a kade
- + Údržba a sanitácia
- + Poháre, džbány, hevery
- Knihy a publikácie
- Víno bezva(d)
- Zdravý mušt + pokojné kvasenie = základ dobrého vína
- + Sadárstvo a pálenky
- + V sadu
- + Výroba nápojov
- Od zberu po destilácii
- + Záhrada a dom
- + Sklo
- + Sommelier
- + Darčekový tovar
- + Naše produkty
Úvodná strana » Vinohrad a pivnica » Vo vinohrade » Knihy a publikácie
Pomologie - drobné ovoce a skořápkoviny
Kód produktu:
Cez 140 farebných fotografií a popisov odrôd drobného ovocia, jeho pestovanie, technológie, .....
6,11 € 6,11 € Bez DPH
Po značne úspešnej dvojdielnej pomolodgi" jadrovín" a" kôstkovín" si teraz dovoľujeme predložiť posledný diel do mozaiky– pomologii" Drobného ovocia a skořápkoviny" ;, kde nájdete popísané významnejšie odrody egrešov, ríbezlí červeného a bieleho, ríbezlí čierneho, malín, ostružiny a jahôd. Zo skořápkatého ovocie potom orech vlašský, mandľa a liesku.
Tak ako dva diely předchodu aj táto kniha si kladie za cieľ nielen priniesť iba malý výpočet odrôd, ktoré môžete na svojich záhradách alebo
v sadoch pestovať, ale zároveň pomôcť s výberom odrody do konkrétnych podmienok a tiež bližšie predstaviť jednotlivé druhy a zoznámiť čitateľa so základmi ich pestovanie.
Všeobecné úvody sú opäť oddelené od všeobecnej časti zahŕňajúce pôvod a delenie druhu do skupín, nároky na stanovište, cez podrobnejšie rozpísané pestovanie a špeciálne časť venovanú najdôležitejším chorobám a škodcom, až po vysvetlenie konštukcia popisov jednotlivých odrôd, čo je dôležité pre pochopenie jednak rôznorodosti odrôd v rámci ovocných druhov a jednak tiež pre samotný výber odrody konečnými užívateľmi.
Samotné popisy jednotlivých odrôd obsahujú hneď v úvode veľmi jednoduché rozdelenie podľa doby zrelosti a pomologického delenie, podľa vhodnosti využitia plodov a konečne podľa vhodnosti pre rôzne pestovateľské oblasti. Ak to bolo možné, bola snaha o zistenie čo najpresnejšieho pôvodu odrody, ktorý tiež môže napovedať, do akých podmienok bude odroda vhodná. Vlastné popisy jednak spolu
s fotografiou plodov poskytnú vcelku podrobnú informáciu o vlastnostiach rastlín, polodřevin, kríkov a stromov.
Oddiel, ktorý hodnotí plody potom vypovedá o ich kvalite, hlavne teda o chuti. Kapitola záverečná, nazvaná" Celkové hodnotenie" vyzdvihuje prevažne kladné prípadne záporné vlastnosti odrody a niektoré ďalšie dôležité informácie, napr. o rôzne odolnosti proti chorobám, mrazu, vhodné využitie plodov atď.
Veríme, že publikácia bude mať obdobne kladný ohlas, ako knihy minulé a vhodne doplní vašu knižnicu tak, aby obsahovala všetky významnejšie moderné, ale aj tradičné odrody dôležitejšie ovocných druhov zrovna tak ako stručný pestovateľský návod pre ich pestovanie.
Formát A5, väzba viazaná, počet strán 214. Kniha je v českom jazyku.
Související produkty
Znalostiv odbore na trhu
Skvelé cenyjedny z najlepších
Dopravauž od 3,99 EUR
Zákaznickápodpora a pomoc on-line
Rýchlosťdodania a dopravy