Vinársky dom KOPEČEK

Pomôžeme s objednávkou: +421 918 053 272 8:00 - 17:00

Jar Leto Jeseň Zima Postrehy

Radca pestovateľa - newsletter

Prajem si odoberať zaujímavé články, rady a tipy pre všetkých vinohradníkov a záhradkárov.

Súhlasím sa spracovaním osobných údajov za účelom rozosielky newslettera

Ako správne vybrať kvasinky

Kvasiniek dnes máme (zaplať pánboh) veľké množstvo druhov a na svoje si u nás príde naozaj každý vinár so všetkými možnými nárokmi na hotový produkt. Ako sa ale v nich vyznať a ktoré konkrétne použiť? Pomôže nasledujúci stručný prehľad.

26.09.2022

Po kliknutí na jednotlivé kvasinky sa otvorí stránka s ich detailmi.

 

Rozdelenie podľa konkrétnych odrôd

Biele vina

Veltlínské zelené - FermiHill VeltlinAnchor VIN 13FermiHill Terroir (dôraz na typickosť a lokalitu), FermiHill Cool (chladnomilné kvasinky), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvasenie).

Müller-Thurgau - FermiHill Müller-ThurgauFermiHill Tropic, Anchor VIN 13FermiHill Terroir (dôraz na typickosť a lokalitu), FermiHill Cool (chladnomilné kvasinky), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvasenie).

Ryzlink vlašský - FermiHill RyzlinkAnchor Alchemy I, FermiHill Terroir (dôraz na typickosť a lokalitu), FermiHill Cool (chladnomilné kvasinky), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvasenie).

Ryzlink rýnský - FermiHill RyzlinkFermiHill Terroir (dôraz na typickosť a lokalitu), Anchor Alchemy I, FermiHill Sauvignon, FermiHill Cool (chladnomilné kvasinky), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvasenie).

ChardonnayFermiHill Chardonnay, FermiHill Tropic, Anchor Exotics MOSAICAnchor VIN 2000FermiHill Cool (chladnomilné kvasinky), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvasenie).

Rulandské bílé FermiHill TropicAnchor Exotics MOSAICFermiHill Cool (chladnomilné kvasinky), FermiHill Terroir (dôraz na typickosť a lokalitu), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvasenie). 

Rulandské šedé FermiHill Buket, FermiHill Terroir (dôraz na typickosť a lokalitu), FermiHill TropicAnchor Exotics MOSAICFermiHill Cool (chladnomilné kvasinky), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvasenie).

Silvanské zelené - FermiHill VeltlinFermiHill IntenseFermiHill Tropic, Anchor Alchemy IVFermiHill Cool (chladnomilné kvasinky), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvasenie).

NeuburskéFermiHill VeltlinAnchor Alchemy IFermiHill Terroir (dôraz na typickosť a lokalitu), FermiHill Cool (chladnomilné kvasinky), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvasenie).

Sauvignon - FermiHill SauvignonFermiHill IntenseFermiHill TropicAnchor Alchemy IIFermiHill Terroir (dôraz na typickosť a lokalitu), FermiHill Cool (chladnomilné kvasinky), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvasenie).

Muškát moravskýFermiHill IntenseFermiHill TropicAnchor Alchemy IIAnchor Exotics NovelloFermiHill Terroir (dôraz na typickosť a lokalitu), FermiHill Cool (chladnomilné kvasinky), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvasenie).

PálavaFermiHill IntenseFermiHill TropicAnchor Exotics NovelloAnchor Alchemy IIFermiHill Terroir (dôraz na typickosť a lokalitu), FermiHill Cool (chladnomilné kvasinky), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvasenie).

HibernalFermiHill RyzlinkFermiHill SauvignonFermiHill Buket, Anchor VIN 2000FermiHill Terroir (dôraz na typickosť a lokalitu), FermiHill Cool(chladnomilné kvasinky), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvasenie). 

Tramín červený FermiHill BuketAnchor VIN 2000, Anchor Exotics NovelloFermiHill Terroir (důraz na typičnost a lokalitu), FermiHill Cool (chladnomilné kvasinky), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvasenie). 

Solaris - FermiHill IntenseFermiHill TropicFermiHill Terroir (důraz na typičnost a lokalitu), FermiHill Cool (chladnomilné kvasinky), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvasenie).

Červená vína

Svatovavřinecké - FermiHill Fruit Red, Anchor NT 50FermiHill Terroir (dôraz na typickosť a lokalitu), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvasenie). 

FrankovkaFermiHill Red ExtraFermiHill BerryAnchor NT 112FermiHill Terroir (dôraz na typickosť a lokalitu), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvasenie). 

ZweigeltrebeFermiHill Berry, FermiHill Red ExtraAnchor Alchemy IV, Anchor NT 50FermiHill Terroir (dôraz na typickosť a lokalitu), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvasenie).

Rulandské modréFermiHill Red ExtraAnchor NT 202Anchor NT 112Anchor Alchemy IVFermiHill Terroir (dôraz na typickosť a lokalitu), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvasenie).

Modrý portugal -  FermiHill Fruit RedAnchor NT 50FermiHill Terroir (dôraz na typickosť a lokalitu), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvasenie).

Cabernet SauvignonFermiHill Cabernet, FermiHill Fruit RedFermiHill BerryAnchor NT 202Anchor NT 112FermiHill Terroir (dôraz na typickosť a lokalitu), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvasenie).

Cabernet MoraviaFermiHill Fruit Red, FermiHill CabernetAnchor NT 50Anchor Alchemy IVFermiHill Terroir (dôraz na typickosť a lokalitu), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvasenie).

AndréFermiHill Red Extra, FermiHill BerryAnchor Alchemy IVFermiHill Terroir (dôraz na typickosť a lokalitu), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvasenie).

DornfelderFermiHill Red ExtraAnchor NT 202FermiHill BerryAnchor Alchemy IVFermiHill Terroir (dôraz na typickosť a lokalitu), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvasenie).

MerlotFermiHill Fruit RedFermiHill CabernetAnchor NT 50, FermiHill Terroir (dôraz na typickosť a lokalitu), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvasenie).

 

Rozdelenie podľa technologických postupov

Na kvasenie pri nízkych teplotách (od 11°), univerzálna, zachovávajúca odrodovosť a arómu -  FermiHill Cool.

Na výrobu ružových (rosé) vín - FermiHill RoséFermiHill Intense, Anchor Alchemy IV.

Na výrobu slamových, ľadových aj ostatných typov hroznových a ovocných vín - FermiHill Champion

Pre problémové a zastavené kvasenie hroznových a ovocných muštov - FermiHill Restart.

Pre vína s dôrazom na intenzívnu aromatiku a tvorbu esterov - FermiHill IntenseAnchor Exotics Novello.

Pre vína rešpektujúce typické rysy odrody a ich unikátne lokality - FermiHill Terroir.

Na výrobu sektov, šumivých vín a ciderov - FermiHill Speciál.

Na výrobu esterových vín s ovocnými a minerálnymi tónmi- Anchor VIN 13

Na výrobu vín, určených na archiváciu - Anchor Alchemy IV.

 

Kvasinky pre menej rozšírené odrody

Aurelius - FermiHill RyzlinkFermiHill SauvignonAnchor Alchemy IIFermiHill Terroir (dôraz na typickosť a lokalitu), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvasenie).

Irsai Oliver - FermiHill RyzlinkFermiHill IntenseFermiHill TropicFermiHill Terroir (dôraz na typickosť a lokalitu), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvasenie).

Veltlínské červené rané - FermiHill VeltlinFermiHill Terroir (dôraz na typickosť a lokalitu), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvasenie).

Děvín - FermiHill BuketFermiHill Terroir (dôraz na typickosť a lokalitu), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvasenie).

Floriánka - FermiHill BuketFermiHill Terroir (dôraz na typickosť a lokalitu), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvasenie).

Muškát Otonnel - FermiHill IntenseFermiHill Terroir (dôraz na typickosť a lokalitu), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvasenie).

Cabernet Cortis - FermiHill Cabernet, Anchor Alchemy IVFermiHill Terroir (dôraz na typickosť a lokalitu), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvasenie).

Alibernet - FermiHill CabernetAnchor NT 112FermiHill Terroir (dôraz na typickosť a lokalitu), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvasenie).

Neronet - FermiHill CabernetAnchor NT 112FermiHill Terroir (dôraz na typickosť a lokalitu), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvasenie).

Různé moštové a stolní odrůdy - FermiHill CoolFermiHill TerroirFermiHill Restart (zastavené a problémové kvasenie).

 

O kvasinkách FermiHill a Anchor.

Vínne kvasinky radu FermiHill

Špičkový rad selektovaných kvasiniek, ideálnych pre stredoeurópske vína. Nájdete tu odrodové aj špecifické kvasinky, vhodné na produkciu všetkých typov vín. Majú spoločné dávkovanie 20 g/hl a sú v balení po 20 g, 100 g a 1 kg.

Vínne kvasinky radu Anchor

Prémiové kvasinky od popredného svetového producenta enologických prípravkov – Oenobrands z francúzskeho Montpellier. Tieto kvasinky na víno plnia svoju úlohu na jedničku a spájajú ich rovnaké prednosti: schopnosť dokončiť fermentáciu, účinnú a prirodzenú konverziu arómy, minimálne penenie, nízku produkciu prchavých kyselín a absenciu pachutí.

Ďalšie články

Ako správne kvasiť domáce ovocné vína + recept

Kategória: Podzim

Výroba vína nie je len o hrozne. Domáce vína z iných druhov ovocia sú čoraz populárnejšie, a to z dobrého dôvodu. Je to zábavný proces, ktorý zvládne každý, a konečný produkt výroby vlastného vína je nielen chutný, ale aj jeden zo spôsobov, ako si spríjemniť čas s priateľmi a rodinou. V tomto článku vám ukážem, ako pripraviť kvasenie na jeho ďalší zdravý priebeh, v čom víno vyrábať, a uvediem niekoľko základných zásad výroby ovocných vín. Dodržaním správnych postupov môžete vytvoriť skutočne lahodný produkt, tak prečo to nevyskúšať? Čítajte ďalej.

Ako vyrobiť víno z nahnitého hrozna

Kategória: Podzim

Počasie posledných týždňov je ako na hojdačke. Krásne a teplé dni sa začali striedať s tými daždivými. A práve kvôli tomu musíme niekedy zbierať hrozno, ktoré nie je v najlepšej kondícii a je napadnuté plesňou šedou. V nasledujúcom článku si popíšeme dôležité kroky na elimináciu možných problémov v budúcom víne. Alebo aspoň na ich zmiernenie.

Spracovanie hrozna a príprava na kvasenie

Kategória: Podzim

Neuveriteľne letné počasie doháňa oneskorenie zrelosti viniča. Takmer tropické dni vháňajú cukor do bobúľ a prehodnocuje tak plány vinárov na zber. Takže čo je pripravené a zdravé, pozbierajme čo najskôr. Ale ako vlastne po zbere postupovať? Ako spracovať a pripraviť mušt na to, aby sa premenil na lahodné mladé víno? Čítajte ďalej.

Niektoré mladé vína potrebujú čas

Kategória: Podzim

Začal pravý, nekompromisní podzim, tolik typický pro naši oblast. Teploty lehce nad nulou, mlhy, plískanice a vlezlá zima. O to víc se my vinaři rádi ukrýváme do svých klenutých katedrál, letos plných velmi perspektivních vín. A stejně jako s neúprosnou pravidelností přichází tento typ počasí, se stejnou pravidelností se ve sklepích u vína se mezi jednotlivými vinaři roztáčí dohady na téma číření, školení vína a jak a zejména kdy tyto úkony vlastně provést.

Ako funguje chladnomilný bentonit

Kategória: Podzim

V období pokročilej jesene vinári trávia väčšinu času súvisiaceho s vínom v pivniciach. Strážia u mladých vín zvyškové cukry, kyslosť, zápalku a začínajú čeriť. Aj keď je pravda, že v niektorých viniciach ešte môže prebiehať vinobranie, väčšina už je pod strechou. Vlastne pod zemou. Inými slovami - je čas sa zavrieť do pivnice a venovať sa vínam. A s tým aj súvisí dnešná téma – bentonit, ktorý funguje aj v chladnejších podmienkach.

Radca pestovateľa - newsletter

Prajem si odoberať zaujímavé články, rady a tipy pre všetkých vinohradníkov a záhradkárov.

Súhlasím sa spracovaním osobných údajov za účelom rozosielky newslettera

Znalostiv odbore na trhu

Skvelé cenyjedny z najlepších

Dopravauž od 3,99 EUR

Zákaznickápodpora a pomoc on-line

Rýchlosťdodania a dopravy

Produkt bol vložený do košíka