- - Vinohrad a pivnica
- + Vo vinohrade
- - V pivnici
- + Fľaše, demižony, uzávery, plnenie
- + Nerezové nádoby
- + Filtrácia, čerpadlá
- + Spracovanie hrozna
- - Kvasinky a enzýmy
- + Prípravky na ošetrenie vín a muštov
- + Prípravky na doladenie nápoje
- Kyseliny a stabilizátory
- + Meranie - teplomery, cukromery a iné
- + Plastové nádoby a kade
- + Údržba a sanitácia
- + Poháre, džbány, hevery
- Knihy a publikácie
- Víno bezva(d)
- Zdravý mušt + pokojné kvasenie = základ dobrého vína
- + Sadárstvo a pálenky
- + V sadu
- + Výroba nápojov
- Od zberu po destilácii
- + Záhrada a dom
- + Sklo
- + Sommelier
- + Darčekový tovar
- + Naše produkty
Úvodná strana » Vinohrad a pivnica » V pivnici » Kvasinky a enzýmy » Enzýmy
Rapidase EX color 100 g
Kód produktu: 2792
Enzymatický prípravok určený pre macerácii farby modrých odrôd s podporou stability farby a aromatických látok
21,27 € 18,99 € Bez DPH
Enzymatický prípravok určený pre macerácii farby modrých odrôd s podporou stability farby a aromatických látok
Účinok:
- zvýšenie intenzity farby
- zvýšenie extrakcie polyfenolov
- zlepšenie farebné stability
- zlepšenie číriacich schopností
- skrátenie doby macerácia
Dávkovanie
rmut červených vín 2 - 3 g /hl
Dávka závisí na danej technológii macerácia, teplotách a požadovaných reakčných časoch. Nemiešajte s prípravkami na bentonitové báze.
Vlastnosti:
Fenolické látky sú dôležité pre kvalitu červeného vína, jeho farbu a pocit plnosti v ústach. Medzi dôležité faktory ovplyvňujú extrakciu polyfenolov počas macerácia a alkoholového kvasenia patrí enzýmy, ktoré hrajú v tomto procese podstatnú úlohu. Sú významné najmä pri rozklade šupky pre uvoľnenie maximálneho množstva anthokyanov, ktoré následne v reakcii s taníny zlepšujú farebnou stabilitu červených vín. Štandardná macerácia prebieha až do štádia prekvasení cukru na etanol vo víne. Pri tomto niekedy zdĺhavom procese dochádza k veľkému uvoľneniu negatívnych látok, ktoré môžu spôsobovať nežiadúce chuťové efekty. Ďalšou veľmi dôležitý faktor je oxidácia farieb (hnedé tóny) a celková stabilita produktu. Aplikáciou Rapidase® Ex Color dokážete odstrániť alebo výrazným spôsobom eliminovať možné nebezpečenstvá. Prípravok svoju aktivitou podporuje uvoľnenie trieslovín. Prípravok zlepšuje produkciu plných tmavo červených vín s charakterom odrody. Aplikáciou sa skracuje potrebná doba macerácia.
Aktivita strong>
- pri teplotách 10-55° C (s rastúcou teplotou aktivita stúpa)
- v celom rozsahu pH vína
- SO2 pri štandardných hodnotách nemá vplyv na aktivitu prípravku
Použitie
Prípravok rozpustite a dokonale rozmiešajte v minimálne 10-násobku vody alebo muštu. Pre maximálny účinok je dôležité enzým dôkladne vmiešať do rmutu červených vín.
Související produkty
Znalostiv odbore na trhu
Skvelé cenyjedny z najlepších
Dopravauž od 3,99 EUR
Zákaznickápodpora a pomoc on-line
Rýchlosťdodania a dopravy