- - Vinohrad a pivnica
- + Vo vinohrade
- - V pivnici
- + Fľaše, demižony, uzávery, plnenie
- + Nerezové nádoby
- + Filtrácia, čerpadlá
- + Spracovanie hrozna
- + Kvasinky a enzýmy
- + Prípravky na ošetrenie vín a muštov
- + Prípravky na doladenie nápoje
- Kyseliny a stabilizátory
- + Meranie - teplomery, cukromery a iné
- + Plastové nádoby a kade
- + Údržba a sanitácia
- + Poháre, džbány, hevery
- Knihy a publikácie
- Víno bezva(d)
- Zdravý mušt + pokojné kvasenie = základ dobrého vína
- + Sadárstvo a pálenky
- + V sadu
- + Výroba nápojov
- Od zberu po destilácii
- + Záhrada a dom
- + Sklo
- + Sommelier
- + Darčekový tovar
- + Naše produkty
Úvodná strana » Vinohrad a pivnica » V pivnici » Víno bezva(d)
Víno bezva(d)
Že víno v nádobe začne náhle chutiť inak, než doteraz chutilo, zažil už každý vinár. Zvyčajne sa jedná o klasické neduhy, ako je sirka, oxidáza, zákal, pachute a podobne. Príčiny týchto vád sú rôzne, pričom veľká časť je v hygiene - správna dezinfekcia, perfektne čistej nádoby, hadice, podlahy, ... Čo ale predovšetkým tieto chyby spôsobuje a čo môžeme vopred analyzovať, sú niektoré hodnoty prvkov vo víne, ktoré sa ešte donedávna sa dali zistiť iba nákladným rozborom v laboratóriu.
Dnes vám však túto laboratórium prinášame rovno do vášho pivnice, a to formou veľmi jednuduchých, rýchlych ale zároveň presných meracích preparátov Reagenz od špičkového rakúskeho výrobcu. Potrebujete zmerať síru? Za 20 sekúnd viete presne na čom ste. Platí rovnako tak i s kyselinami a bielkovinami. Stačí jeden roztok a skúmavka, ktorá je navyše univerzálne.
V tejto kategórií tiež nájdete prípravky na odstránenie vád a chorôb vo víne.