- - Vinohrad a pivnica
- + Vo vinohrade
- - V pivnici
- + Fľaše, demižony, uzávery, plnenie
- + Nerezové nádoby
- + Filtrácia, čerpadlá
- + Spracovanie hrozna
- - Kvasinky a enzýmy
- + Prípravky na ošetrenie vín a muštov
- + Prípravky na doladenie nápoje
- Kyseliny a stabilizátory
- + Meranie - teplomery, cukromery a iné
- + Plastové nádoby a kade
- + Údržba a sanitácia
- + Poháre, džbány, hevery
- Knihy a publikácie
- Víno bezva(d)
- Zdravý mušt + pokojné kvasenie = základ dobrého vína
- + Sadárstvo a pálenky
- + V sadu
- + Výroba nápojov
- Od zberu po destilácii
- + Záhrada a dom
- + Sklo
- + Sommelier
- + Darčekový tovar
- + Naše produkty
Úvodná strana » Vinohrad a pivnica » V pivnici » Kvasinky a enzýmy » Kvasinky » Ostatné
SIHA - Aktiv Hefe 10 20 g
Kód produktu: 1659
Kvasinky sú vhodné pre odrody Svätovavrinecké, André, Frankovka, Cabernet Sauvignon, Zwigeltrebe. Odporúčame použitie kvasiniek FermiHill Fruit Red, ktoré máme na sklade.
2,83 € 2,34 € Bez DPH
Odporúčame použitie kvasiniek FermiHill Fruit Red, ktoré máme na sklade.
Kvasinky sú vhodné pre odrody Svätovavrinecké, André, Frankovka, Cabernet Sauvignon, Zwigeltrebe.
Kvasinky podporujúce korenistú chuť, zdôrazňujúce prirodzenú štruktúru tanínov s jemným tónom horkej čokolády. Vytvára HUNT vína s dostatočným výťažkom farby a aróma tmavých plodov, ako napr. Ríbezlí, čerešní. Sú vhodné pre barrique.
Použitie a dávkovanie
Pripravte si správnu dávku kvasiniek na množstvo muštu, ktorý chcete kvasiť. Za normálnych podmienok kvasenia: 15-20 g /hl. Za ťažkých podmienok kvasenia: 30-50 g /hl.
Príprava kvasu
Na 1 diel suchých kvasiniek pridajte 5 dielov muštu a 5 dielov teplej vody (30-40° C). Kvasinky aktivujte 15-20 minút. Zľahka premiešajte. Tvorba penové korunky ukazuje aktivitu kvasiniek. Nechajte vychladnúť cca na 20° C a následne pridajte do muštu a premiešajte. U muštu /rmutu pod 15° C nechajte vychladnúť na maximálny rozdiel 7° C.
Skladovanie
Skladujte v chlade a suchu. Kvasinky možno v neporušenom balení skladovať pri 5-15° C po dobu troch rokov. Na krátku dobu je možné skladovať aj pri teplote 25° C. Otvorené balenie tesne uzavrite a v najbližšej dobe spotrebujte.
Odporúčaná teplota kvasenia: 28-30° C.
Související produkty
Znalostiv odbore na trhu
Skvelé cenyjedny z najlepších
Dopravauž od 3,99 EUR
Zákaznickápodpora a pomoc on-line
Rýchlosťdodania a dopravy