Úvodná strana » Vinohrad a pivnica » V pivnici » Kvasinky a enzýmy » Kvasinky » Ostatné

Fotografie sú len ilustračné a môžu sa líšiť od tovaru.

Bakterie Viniflora Oenos

Kód produktu: 1486

Jablčno - mliečne baktérie, ktoré po naočkovaní do vína zahajujú biologické odbúravanie kyselín. Balenie na 250 l vína.

18,24 € 15,07 € Bez DPH

iba osobný odber

Zboží musí zůstat až do samotné aplikace zmražené.

- +

Vysoko aktívny prípra-spevokol z Oenococcus sočnou určený k biologickému odbúravaniu kyseliny pri výrobe vína. Jedinečný technologický štandard umožňuje rýchlo a spoľahli-ve začať biologické odbúravanie kyseliny priamym naočkovaním a ponúka preto ideálne predpoklady projeho úplnú a spoľahlivú kontrolu. Aplikácia prí- pravky poskytuje zaoblenejšie, harmonickejší vína o najvyššie stabilite; nekalkulovatelná riziká Spontan-ného odbúravanie kyseliny sa spoľahlivo vylučujú.

Po ich aplikácii je zaistená rýchla a bezpečná malolaktické  fermentácia.

Balenie VINIFLORA®  OENOS smiete otvoriť až bezprostredne-stredne pred použitím. V otvorenom stave výrobok nemožno skladovať, vzdušný kyslík a vlhkosť ho rýchlo inaktivujú. Preto tiež v žiadnom prípade nedeľte obsah balenia  na použitie a v niekoľkých malých nádobách, pretože pobytom na vzduchu sa bunky baktérií môžu zbytočne poškodiť.

Ideálna pracovná teplota činí 17– 25° C. Mladé víno k odbúravaniu by malo byť nesírené (voľné SO2  max. 10mg /l, celkové SO2  maximálne 30 mg /l). Zistite preto pred použitím VINIFLORA®  OENOS, koľko SO2  je vevíně. Obsah alkoholu nesmie byť vyšší ako 14% obj., Hodnota pH nesmie byť pod 3,1.

Obzvlášť dôležité je, že uvedené faktory sa vzájomne zosilňujú, pôsobí teda synergické. Dosiahlo Ak víno takmer hranicu dvoch alebo viacerých faktorov, môže to biologickéodbourávání kyseliny spomaliť alebo dokonca znemožniť. Na druhej strane môže kultúra tolerovať aj extrémne hodnotu niektoré brzdiace látky, pokiaľ je víno inak výhodné pre biologické odbúravanie kyseliny.

Zvyčajne začína biologické odbúravanie kyseliny
2 –  3 dni po  naočkovaní prípravkom VINIFLORA® OENOS a dokončí sa– podľa vonkajších podmienok–  asi po 1-4 týždňoch.

Keďže VINIFLORA®  OENOS odbúrava citrát cez diacetyl na nepoznateľné konečné produkty, možno prípravok používať aj k cielenej harmonizácii. Toto odbúravanie prebieha i živými kvasinkami. Ak nemá byť docielená diacetylová nóta, pridajte VINIFLORA®  OENOSještě pred 1. stáčaním a vykonajte sírenie mladého vína až po dosiahnutí požadovanej hodnoty diacetyl.

Rapidase EX color 15 g

4,06 €
Pre zlepšenie extrakcie a intenzity farby, farebné stability a celkového procesu spracovania modrých hrozna.
+ -
ks
skladom

Buničina - Greencel 3,35 kg

Buničina - Greencel 3,35 kg
 Nemalo by Vám chýbať
13,48 €
Čistá buničina Greencel vyčistí z kalov pri lisovaní ešte 95% čistej šťavy
+ -
ks
skladom

Bactiferm 25 g

6,52 €
Výživa pre baktérie mliečneho kvasenia.
+ -
ks
skladom

Hroznový koncentrát (cukor) 2 kg

Hroznový koncentrát (cukor) 2 kg
 Nemalo by Vám chýbať
 TOP PRODUKT
8,11 €
Prírodné potravinárske sladidlo bez konzervantov.
+ -
ks
skladom

FermiHill spirit 20 g švestka a jablko

FermiHill spirit 20 g švestka a jablko
 Nemalo by Vám chýbať
 Odporúčame
2,01 €
Kvasinky pre kvalitné prekvasení slivkových a jablčných kvasov.
+ -
ks
skladom

SIHA - VARIOFERM 20 g

2,42 €
Kvasinky pre Chardonnay, Rulandské biele, šedé
u dodávateľa - na dotaz

Seporit Pore-Tec 1 kg

3,48 €
Špeciálne granulovaný, zahustený bentonit pre čisté tóny fermentácie.
+ -
ks
skladom

PVPP - 100 g

8,16 €
Prípravok pre korekciu polyfenolov.
+ -
ks
skladom

Znalostiv odbore na trhu

Skvelé cenyjedny z najlepších

Dopravauž od 3,99 EUR

Zákaznickápodpora a pomoc on-line

Rýchlosťdodania a dopravy