Úvodná strana » Vinohrad a pivnica » V pivnici » Kvasinky a enzýmy » Výživa

Fotografie sú len ilustračné a môžu sa líšiť od tovaru.

Maxaferm 20 g

Kód produktu: 2712

"Najlepšia kontrola alkoholového kvasenia". Komplexné výživa (živná soľ) pre fermentáciu.

0,78 € 0,64 € Bez DPH

Skladom > 10 ks

Dubňany: > 10 ks

Mělník: < 10 ks

- +

Problémy vznikajúce na konci alkoholovej fermentácie sú dané aktivitou kvasiniek. Zníženie aktivity kvasiniek môže viesť k spomaleniu alebo dokonca zastavenie kvasenia. Hlavné aspekty, ktoré majú za následok problematickú fermentácii možno špecifikovať  nasledovne: nedostatky vo výžive (vitamín B1 a asimilačnú dusík), priepustnosti v permeabilite bunkových stien, dlhé reťazce mastných kyselín, alkohol, významné teplotné výkyvy a množstvo síry. Tieto dôležité faktory robia fermentácii v mnohých prípadoch problematickú. Iba kontrola a meranie neumožní predchádzanie možných problémom.

Maxaferm® je ideálnym riešením uvedeného problému. Vitamín B1 a amónne soli podnecujú rast kvasiniek a ich metabolizmus. Bunkovej steny inaktivovaných kvasiniek sú zdrojom asimilačního dusíka. Tieto substancie majú schopnosť viazať mastné kyseliny (C8-C12), pomáhajú zosilňovať bunkovú stenu a tým zaisťujú aktivitu kvasiniek, toľko potrebnú pre fermentáciu muštov a rmutu.

Maxaferm ® teda:

- podnecuje rast vasinek a ich metabolizmu

- zlepšuje aktivitu kvasiniek

Maxaferm® zabezpečuje kompletnú optimalizáciu celého fermentačného procesu. Použitie Maxafermu® je najlepšia kontrola alkoholovej fermentácie.

Dávkovanie

Štandardné aplikácie:
Rozdeľte dávku najlepšie na 2 diely. Prvý diel aplikujte v začiatku fermentácie, druhý aplikujte pred hlavným kvasením (3 deň)
Odporúčané dávkovanie: 30-40 g /hl.
Preventívna ochrana:
Pridajte Maxaferm® v strednej fáze fermentácie. Rozpustite potrebné množstvo prípravku v 10-násobnom množstve vody, muštu alebo vína. Následne celé množstvo pridajte do fermentačnej
nádrže za stáleho miešania. Doporučené ľahké prevzdušnenie.
Odporúčané dávkovanie: 15-30 g /hl.
Reštartovanie fermentácia
Pri reštartovaní je nutné individuálne posúdiť
danú  situáciu.  Nutné  aplikovať  v  kombinácii s
vhodným kmeňom kvasiniek.
Priemerné dávkovanie: 40-50 g /hl.
Maximálne možné dávkovanie: 60 g /hl

Pôvod:
Maxaferm, 
OENOBRANDS SAS, Francúzsko. ​​

Kvasná zátka

Kvasná zátka
 Nemalo by Vám chýbať
1,19 €
Zabraňuje oxidácii pri kvasení muštu.
+ -
ks
skladom

D.A.P. Aktiv výživa 20 g

0,78 €
Vyvážená výživa pre kvasinky na základe fosfátu amónnom a tiamínu bez obsahu síranov.
+ -
ks
skladom

FermiHill Cool 20g

FermiHill Cool 20g
 TOP PRODUKT
1,60 €
Multifunkčný kvasinky pre bezpečnú fermentáciu, vrátane riadeného kvasenia, fungujúca pri nízkych teplotách (od 11 ° C). Zachovávajú odrůdovost a arómu.
+ -
ks
skladom

Oenoferm Freddo F3 20 g

2,25 €
Chladnomilné kvasinky na rozkvasenie studených muštov k riadenému kvasenia za účelom zachovania arómy.
+ -
ks
skladom

FermiHill výživa Active PRO 20 g

FermiHill výživa Active PRO 20 g
 Nemalo by Vám chýbať
 TOP PRODUKT
0,78 €
Komplexné výživa vytvára ideálne prostredie pre rozvoj a rast kvasiniek.
+ -
ks
skladom

Oenoferm Bouquet F3 20 g

2,01 €
Čistými ušľachtilé kvasinky pre rozvinutie sviežich ovocných aróm.
u dodávateľa - na dotaz

SO2 Reagenz merač síry

SO2 Reagenz merač síry
 Nemalo by Vám chýbať
 TOP PRODUKT
5,70 €
Vynikajúca jednozložkový roztok na rýchle meranie voľnej síry vo víne.
+ -
ks
skladom

Znalostiv odbore na trhu

Skvelé cenyjedny z najlepších

Dopravauž od 3,99 EUR

Zákaznickápodpora a pomoc on-line

Rýchlosťdodania a dopravy