Enzýmy
Enzýmy na víno – vyššia výťažnosť, čírosť a intenzívna aróma
Enzýmy na víno sú nepostrádateľným pomocníkom pri výrobe kvalitného vína a ďalších fermentovaných nápojov. Tieto prírodne sa vyskytujúce biologicky aktívne látky urýchľujú a zefektívňujú kľúčové procesy vinifikácie – od lisovania až po čírenie.
Vinárske enzýmy dokážu:
- zvýšiť výťažnosť muštu pri lisovaní
- zlepšiť čírosť a stabilitu vína pri odkalení
- zvýrazniť arómu a farbu vína
- podporiť plynulý priebeh fermentácie
Najčastejšie použitie enzýmov vo vinárstve
- Zlepšenie lisovania a výťažnosti muštu – rozklad pektínov uvoľňuje viac šťavy, čo zvyšuje výťažnosť. Ideálne pre odrody s tvrdšou šupkou. (Príklad: Rapidase Expression)
- Podpora čírosti a stabilizácia – odkalenie – odstránenie jemných častíc a zákalov pre priezračné, stabilné víno. (Príklad: Rapidase Clear)
- Zvýraznenie arómy a farby – u aromatických odrôd podpora uvoľňovania arómy, pri červených vínach lepšia extrakcia farbiva. (Príklad: Enzym Extra Fruit Hill, Rapidase EX Color)
- Uľahčenie fermentácie – príprava ideálnych podmienok pre kvasinky, rovnomerný priebeh kvasenia a lepšia kvalita vína.
Stránka 1 z 1 -
13 položiek celkom
Radenie produktov
Výpis produktov
Ovládacie prvky výpisu
13 položiek celkom



